събота, 29 октомври 2011 г.

Няколко идеи за рафтове за книги

Дорбият дизай често е простият дизайн. Ето няколко идеи от различни автори за това как може да изглежда рафта ви за книги или списания. Част от предложенията лесно си ги представям в офаса, където има много бели стени и малко място за библиотека.

Такива рамки би трябвало да може да ви направи всеки майстор, който работи с метал. А с прахово боядисване може да постигнете произволен цвят.

Frederik Roijé присъства с две предложения:

Guidelines


   

 

Storylines





Ana Linares предлага

DUO Bookshelf



петък, 28 октомври 2011 г.

Минималистично бюро

Върпеки че изглежда проста Covet desk е добре премислена работна маса проектирана от родения в Япония Shin Azumi. Тя се състои от рамка от масивен дъб с голям стъклен плот. Интересното тук е рафтът за книги, папки или списания между кратака на масата. Благодарение на него бюрото няма да загуби минималистичния си облик когато започнете да го използвате.

Цената е малко притеснителна - започва от  £1025, но дизайтът определено е от класа





По материали на Digsdigs.com

четвъртък, 27 октомври 2011 г.

Идеи за детско столче

Няколко идеи за столчета за малки деца.

Преди да купите слоче, проверете каква височина е най-подходяща за Вашето дете в предната статия Как да изберем детско столче.

Me-Do-It Chair

от Communityplaythings.com

Как да изберем детско столче

Всичко се свежда до простата формула - комфорта е равен на концентрацията и удовлетворението. Ако децата имат мебели, които са направени да поддържат телцата им в най-добрата позиция, те ще са по-фокусирани и в работата, и в игрите, или в обяда пред тях.

Таблицата по-долу е базирана на международно приети средни ръстове за децата на дадена възраст. Както знаем, обаче, децата са различни, растат бързо и вариациите в рамките на една година могат да бъдат драстични. Особено когато става дума за столовете в детска градина или училище, добра идея е да се снабдим с различни размери, така че да има подходящ стол за всяко дете.
 
За да определите височината на стола, нека детето да седне на някаква плоскост, така че коленете да са под 90°,  а стъпалата на пода. Тогава мерим разстоянието между пода и плоскостта. Това е височината на стола, който търсите.


One Височината на стола е най-важното изчисление, което трябва да направите. Ако коленете са под 90° и стъпалата на пода, това е най-ергономичния и удобен стол за детето. Таблицата по-долу е ориентировъчна за височината според възръстта.


Two После изберете масичка. В повечето случаи плотът на масичката трябва да е 20 см. над седалката на стола, така че столът и масичката да подпомагат добрата стойка на дедето. При по-малките деца (1-3г) има малко повече свобода, като е показано в таблицата.


Препоръки за височината на столчето

Възраст на детето 6 - 18м 1 - 2г 1,5 - 2,5г 2,5 - 4г 4 - 6г 6 - 9г 9 - ... 11 -...
Височина на столчето (см) 13см 16см 20см 25см 30см 35см 40см 45см(възрастен)

Препоръки за височина на масичката

Височина на столчето 13 см 16 см 20 см 25 см 30 см 35 см 40 см 45 см
Височина на масичката (см) 30 35 40 45 50 55 60-65 65-70
Височина на плота на масичката,
ако има чемеджета (см)
- - - - 55 60 65-70 70-75


По материали на Communityplaythings.com