сряда, 27 октомври 2010 г.

Трансформиращо се килимче



Blandito от Oradaria Design е страхотно допълнение към детската стая. Това е трансформиращо се килимче - диванче от което няма падане, тунел за криене, табуретка и какво ли още не.

Това е нещо като огромна възглавница, която може да бъде скъната, увита и смачкана както си пожелаете.

Страхотна е, само още не съм намерила от къде да я поръчам. Казват че я има в три размера, а калъфката се маха и пере в пералня ... дано не е безбожно скъпо ...






Дектска количка от леген





Две неща стават очевидни, когато станем родители: първо децата ни надрастват нещата много бързо, и второ тези неща често са скъпи и непригодни за следваща употреба. Това е вдъхновило Sam Johnson да проектира Skapa - играчка създадена от лесно достъпни материали, която може да се разглоби и рециклира. Всичко необходимо може да се купи в местната железария, но за универсалност авторът използва продукти от ИКЕА.

Skapa е количка направена от пластмасова кутия, дъска за рязане и колелца, захванати с две свински опашки. Накрая играчката може да бъде разглобена и съставните й части - използвани по предназначение, или рециклирани.

Подробни инструкции за сглобяване има тук.



Дървен шезлонг от палета




Измислен от Studiomama за 10, TEN, X project at 100% Design.

За направата на шезлонга ще ви трябват по-малко от 20 лева. Той е сгловен от две палета и 50 винта и е със следните размери H76 x W36 x D48 cm.

Направете си шезлонга сами - купете и свълете инструкциите от Studiomama за £10 тук.