четвъртък, 24 септември 2009 г.

Маса с асиметрични крака

Масите на CASAMANIA определено заслужават внимание.

QUADRO е асиметрична маса може частично да застъпва друга маса или плот или просто да застане над дивана. Металните профили за крака са лесно изпълними.


N7 е друг шедьовър в асиметрията. Съвсем леката на външен вид конструкция всъщо е перфектно балансиран и показва съвършенстовото на простите форми. Авторът е публикувал CAD блокове/чертеж на масата




Още ли е скучен просторът ?

Добавяне на изображение
Днес един от артикулите на CASAMANIA привлече вничанието ни. Простор за пране във формата на дървета. Такова разпределение на простора изглежда функционално и красиво. Подобна на стволове, основната конструкция се слива с околната среда и стои еднакво добре на балкона или в градината.

Рамка от тръби

Ако скоро сте правили ремонт на водопроводната инсталация, вероятно са ви останали тръби с различни размери. Още ли се чудите какво да ги правите? Направете рамка. На пръв поглед това изглежда по-скоро странно, но крайният резултат е наистина вдъхновяващ.


Повече за проекта може да прочете тук

Декорация на стени

Разгледали се стикерите за стена, но искате нещо по-различно? Ето няколко различни идеи за декорация на стени с прости техники като ...

Боядисване

Лесно за изпълнение да изберете няколко различни цвята и да боядисате стената на крадрати. Може да получите много свежи и елеганти решения според големината на крадратите и цветовата гама. Колкото са по-малки са те, толова по-шарена ще стане стената ви, но ще се наложи да поработите малко повече.




Съобразете и ширината на лентата с големината на квадратите, а по-детайлни инструкции как да постигнете този ефект има тук

Залепване

Съберете хартиени правоъгълници в дюс цветове и ги залепете един до друг. Може да изрежете парчета от тапети, плакати, или да съберете карти от палитра за оцветяване на латекс.

http://www.designspongeonline.com/


Повече подробности за този проект има тук

вторник, 8 септември 2009 г.

Метално столче - лесно и красиво

Предизвикателството пред авторът Jon Harrison е да създаде столче или табуретка, която да издържи теглото на възръстен и в същото време да бъде изпълнено от максимално тънък метал. Материалът е прахово боядисана, 3мм ламарина. Седалка е изрязана от основата, а крачетата са заварени както за седалката така и за долния ринг.