вторник, 23 юни 2009 г.

Стени в образи - стикери за стена

Образите по стените вече отдавна са излезли извън картинните рамки и вече завземат все повече територията на тапетите като украса за стени. Стикерите - те променят прочита на мебелите, играят с формите и подчертават цветовете. Много възможности за преобразяване на помещенията в лесните за залепване и отлепване стикери предлагат по-големите магазини за тапети и декорация.

Във всяко студио за печатни материали би следвало да могат да ви отпечатат произволна картина. Вероятно ще трябва да изрежете желаната форма сами, но свободата да изберете точното избражение си струва труда.

Все пак ако търсите вдъхновение или интересни форми може да погледнете и каталозите на различни производителни като Vinyluse, RoomMate, Ferm Living, Domestic, Blick и
ApplePie Design.

В България може да си поръчате от Wallart-bg и stickwall.eu или да потърсите в големите магазини като Домко

В БуБуБ има много приятни детски стикери, бордюри и пр. 







Вижте още идеи за Декорация на стени

понеделник, 15 юни 2009 г.

Масата в модерната кухня

Когато говорим за кухня, често имаме предвид само зоната за приготвяне на храна. Все по-гесто обаче, тя е част от голямо отворено пространство, включващо трапезария и зона за ниско сядане. Тук показваме няколко примера за високи маси. Общото между тях е изчистената линия и металния обков.

Забележително при масата на Kreaty - Bend в бяло или черно - е възможността бързо и лесно да бъде "прибрана" и от основна да се превърне в помощна маса. Динамиката е осигурена от разполовен плот и две метални стойки, които го поддържан. Когато плотът се сгъне, стойките също се завъртат и освобождават пространсво масата да бъде максимално доближена до стена.









Отново Kreaty се обръщат към тънките непрекъснати линии в масата си Slim ...




... и Domino.

Binova също използват метален обков в масите си.



Интересна Вита стълба

В България стълбите все още са рядко срещана част от интериора основно поради стандартността на жилищното строителство. Ако все пак имате желание да преустроите дома си, да усвоите таванкото помещение или смело смятате да живеете в бивш склад с високи тавани, ето няколко предложения.

Ателие във Венеция

Следващите няколко фотографии са от тавански апартамент във Венеция, който може да дори да наемете




вторник, 2 юни 2009 г.

Идеи за модерна кухня


Ако търсите идеи за нова модерно изглеждаща и лъскава кухня може да разгледате предложенията на Bradburys. Особено интересни са идеите за бар плот или "breakfast bar" за търсещите в англоезичното уеб пространство.

Подредени списания на холната маса


Интересна идеа за холното пространство е масата на Jón Björnsson http://bjoss.com/. Тя лесно се превръща от от основна маса в помощна и така освобождава ценно пространство пред дивана при нужда. Важно допълнения тук е вграденият рафт, който задържа еднакво добре съдържанието си както в легнало така и в изправено положение и спестява преместването на задължителните списания под и над масата при обръщането й.